Om mig…

Jag som driver familjedaghemmet heter Madeleine Gjörling, 39 år och är utbildad pedagog på Lärarhögskolan i Stockholm/Uppsala universitet. Mina studier om barns utveckling och lärande, språk och språkinlärning, social kultur och mångkultur samt musik, drama och rörelse har gett mig en bra grund att stå på i mitt arbete med barnen.

Madde

Jag har 15 års erfarenhet av arbete inom barnomsorg och i familjedaghem.  Våren 2009 startade jag mitt eget familjedaghem ”Villastaden” som bedrivs i privat regi i mitt hem i Hässelby Villastad. Barngruppen varierar mellan 5-7 barn i olika åldrar, för närvarande mellan 2-5 år.

Jag arbetar med utgångspunkt att stärka barnens egna personligheter, att alla barnen ska bli sedda varje dag, att barnen lär sig känna med andra och månar om varandra, att ge barnen utlopp för sin energi, att tro på barnens förmåga och lust att lära, att vi skrattar och har kul tillsammans varje dag.

Friska fläktar, upptäckarglädje och nyfikenhet, mys och pyssel, rörelseglädje, härlig sång och glada skratt är bra nyckelord för hur jag vill beskriva min verksamhet.

Jag känner mig glad, trygg, tacksam och stolt över min barngrupp och vår vardag tillsammans. Det härliga med att arbeta i en mindre grupp är att både jag, barnen och deras föräldrar kommer varandra nära.  Det bidrar till att lättare kunna samverka kring barnet och stärka det i dess personliga och sociala utveckling, och att hela familjen trivs med sin barnomsorg. Mitt mål och min förhoppning är att mitt brinnande intresse för mitt arbete kommer att fortsätta utvecklas tillsammans med mig, mitt familjedaghem och framför allt tillsammans med barnen.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *