Aktiviteter & utflykter…

Knytte – Vi går ut i skogen och ser vad naturen har att erbjuda. Vad har hänt i den aktuella årstiden sedan sist? Vad brukar hända sen osv. Vi sjunger våra knyttesånger, gör rim & ramsor och räknar m.m. Vi arbetar efter olika teman, ibland har vi förberett något pyssel. Barnens höjdpunkt är matsäcksstunden då vi myser och äter mellis till sagoläsning.

RytmikVi trummar igång rytmiken genom att skicka trumman mellan alla barnen som sjunger och spelar deras namn. Barnen får spela olika instrument ex. triangel, tamburin, maracas och klaves och byter mellan varven med varandra. Vi använder oss av ackompanjemang från material som riktar sig till rytmik och sångstunder i förskoleåldern.

Miniröris – Barngymnastik och rörelse som riktar sig till barn mellan 2-6 år. Programmet är framtaget av Friskis & Svettis där jag också deltagit i kurs om hur programmet ska användas och vad det syftar till. Barnen följer sång och rörelser i ett glädjefyllt gympaprogram. Mycket populärt!

Besök på öppna förskolan – Vi har ett gott samarbete med personal på öppna förskolan och barnen liksom vi uppskattar därför mycket att komma dit och leka, måla, vara med på sångsamling och utbyta erfarenheter med nya barn och vuxna. Många av barnen har varit där från bebisåldern och känner därför stor trygghet och igenkänningsfaktor när vi är där.

BiblioteketVi har ofta sagoläsning i verksamheten och tycker därför att det är viktigt att barnens egen läslust och val av litteratur uppmuntras. Vi besöker biblioteket flera gånger per termin för att njuta av varierande och bra böcker.

Teater – Minst en gång per termin går vi på teater eller biobesök. Denna termin ska vi se ”Nicke Nyfiken” på spårvägsmuséet som barnen alltid tycker är lika kul!

Vårutflykt – Detta år bär det av till Hågelbyparken i Tumba som är en 4-H gård med en massa kul för barnen. Bl.a. fågelholkssafari, trafikbilbana och en stor nyrenoverad lekpark och en massa härliga djur att klappa förstås.

Sommarfest – Avslutning med sång och fika för förädrar och syskon.

Drakfest – Gemensam sensommar pic-nic tillsammans med andra familjedaghem och deras familjer. Samkväm, drakflygning och egen pic-nic mat. Bra tillfälle att lära känna barnens vänner och deras föräldrar.

Julfest med luciatåg – Varje år tränar barnen flitigt på luciasångerna och barnen liksom föräldrarna blir varje år lika stolta då de små söta tomtenissarna, pepparkakorna och lucialinnena tågar fram och sjunger för glansiga ögon. Efteråt blir det glögg och lussefika och tjo och tjim.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *